Franjo Bobinac žrtev nasilnežev

Čeprav so nekateri mediji po petkovem napadu na predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca omenjali možnost, da bi lahko šlo za maščevanje zaradi varčevalnih ukrepov v Gorenju, o tem za zdaj ni nikakršnih dokazov.

Objavljeno
06. april 2009 09.38
 Brane Piano
Brane Piano
Kaplja vas pri Preboldu, Celje,Velenje - Čeprav so nekateri mediji po petkovem napadu na predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca med večernim sprehodom v bližini doma v Kaplji vasi omenjali možnost, da bi lahko šlo za maščevanje zaradi varčevalnih ukrepov v Gorenju, o tem za zdaj ni nikakršnih dokazov. Da je šlo za napad iz koristoljubja, je prepričan tudi Bobinac, ki pa po nasvetu policistov in zaradi preiskave o podrobnostih ne želi govoriti. Celjska policija po trditvah tiskovne predstavnice Milene Trbulin zdaj preiskuje zgolj roparsko tatvino, med katero pa je bil napadeni, »50-letni domačin« lažje poškodovan. Dan po napadu si je predsednik združenja delodajalcev in Rokometne zveze Slovenije kljub šivom, ki jih je po napadu dobil v celjski bolnišnici, v Ljubljani že ogledal polfinale slovenskega rokometnega pokala za ženske, v katerem je v finalni tekmi včeraj za Olimpijo igrala tudi njegova pastorka Ana Gros. Tudi Gorenjeva tiskovna predstavnica Uršula Menih Dokl je včeraj po pogovoru z Bobincem zagotovila, da se Bobinac počuti dobro in da bo danes prišel v službo.

Celjska policijska uprava medijev o napadu ni posebej obveščala, saj med njim ni prišlo do hujših poškodb. Po doslej znanih podatkih se je Bobinac kakor običajno zvečer po prihodu z dela odpravil na kratek sprehod v bližino domača hiše. Hodil je po lokalni cesti mimo športnega igrišča v Kaplji vasi, kjer se ob večerih zbira mladina. Dvajset minut pred deseto zvečer so ga v temi nenadoma napadli trije mlajši moški. Z udarcem s palico so mu iz roke zbili mobilni telefon, pri tem Bobinca poškodovali po glavi, pobrali telefon in pobegnili. Zaradi presekanin je Bobinac pomoč poiskal v celjski bolnišnici, kjer so mu zašili rane in ga napotili v domačo nego.

Trbulinova včeraj ni mogla potrditi, da bi bili napadalci res zamaskirani in da naj bi Bobinca napadli s kiji, kakor so poročali nekateri mediji. »Takšnih podatkov zazdaj ne moremo ne potrditi, ne zanikati,« je dejala. Do nedeljskega popoldneva policija tudi ni poročala o tem, da bi napadalce že odkrili.

V Kaplji vasi, enem izmed mirnih naselij v pretežno podeželski občini Prebold, domačini poznajo prvega moža Gorenja, ki se je tja preselil pred nekaj leti, ko je dogradil stanovanjsko hišo. Zatrjujejo, da je dober sosed in krajan ter se zgražajo nad nasilnim dogodkom.

Iz tiskanega Dela.