Glave, ki bodo letele, in korupcija v zdravstvu

Gospodarska kriminaliteta v 2016: Stari primeri, znana imena, vložene obtožbe in sodni epilogi. Bavčarjevo športno udejstvovanje pod drobnogledom.

Wed, 11.01.2017, 06:00

Policisti so v prvi polovici leta 2016 obravnavali za 24 odstotkov manj primerov gospodarske kriminalitete, padec pa po pojasnilih generalne policijske uprave gre pripisati predvsem večjemu številu končanih obsežnejših preiskav v letu poprej. Nekaj odmevnejših primerov iz prejšnjih let je lani dobilo tudi sodni epilog.

Med odmevnejše primere, o katerih smo poročali v drugi polovici leta 2016, zagotovo spada oškodovanje Dela Revij. Sodna preiskava zoper Mateja Raščana, »pogrebnika« nekoč uspešne družbe, je končana, tožilstvo pa je v njej očitno zbralo dovolj dokazov, da je avgusta vložilo obtožbo.

Specializirano državno tožilstvo nekdanjemu predsedniku uprave in lastniku Dela Revij očita zlorabo položaja, ker naj bi s pomočjo podjetij v svoji neposredni ali posredni lasti prevzel Delo Revije in jih nato kot predsednik uprave z namernim izčrpavanjem, pri čemer si je pomagal z zapletenimi finančnimi potezami, oškodoval za več kot 34 milijonov evrov. Zaradi domnevno spornih posojil v Novi kreditni banki Maribor (NKBM) je ovadba doletela tudi nekdanje vodilne v banki z Matjažem Kovačičem na čelu, ki naj bi poskrbeli za financiranje kreditno nesposobne Monere.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Znana imena na zatožni klopi, le nekaj za zapahi
5. January ob 06:00
Gospodarska kriminaliteta v letu 2016 – Kordež in Lovše priznala očitke, sodba Šrotu pravnomočna, Kangler rešen dveh postopkov.
Prijavi sovražni govor