Globa za pisanje sporočil med hojo

Policisti v mestu Fort Lee menijo, da so pešci, ki med hojo brskajo po svojih mobilnikih, nevarni.

Objavljeno
14. maj 2012 10.45
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Washington - Policisti v kraju Fort Lee v ameriški zvezni državi New Jersey so se odločili, da bodo začeli pobirati globe od ljudi, ki med hojo pišejo sms sporočila. To je po njihovem mnenju precej nevarno početje, saj ljudje, ki med prečkanjem ceste brskajo po svojih mobilnikih, niso dovolj pozorni na dogajanje in promet okoli sebe in povzročijo veliko nesreč.

Samo v letošnjem letu je bilo v prometnih nesreča v omenjenem kraju udeleženih več kot 20 pešcev. Samo pisanje sporočil na pločnikih ali cestah se ne bo smatralo kot prekršek, če pa bo pešec s takšnim početjem povzročil nesrečo ali spregledal prometni znak, bo moral plačati 85 dolarjev kazni.

Policisti pravijo, da z ukrepom nočejo polniti mestnega proračuna, ampak ljudi opozoriti, da je njihovo početje nevarno in jih tako zaščititi. Prebivalci se seveda ne strinjajo in so mnenja, da je ukrep nerazumen, globa pa previsoka.

Policisti so pešce dva tedna sicer samo opozarjali na prihajajoči ukrep in delili letake z informacijami, a so kljub temu že prvi teden po tem oglobili 117 ljudi.