Gobarja iskali policisti, gasilci, psi in helikopter

Gobar, star 84 let, je v torek ob 18. uri sam odšel v gozd in se izgubil.

Objavljeno
21. september 2017 22.07
imo*gobe
I. R.
I. R.

Novo mesto – Na območju novomeške policijske uprave so v torek prejeli obvestilo, da sta se v gozdu pri nabiranju gob izgubila gobarja. Prvega so našli sami, za drugim je stekla iskalna akcija.

Popoldne se je gobarka izgubila na območju Birčne vasi oziroma Padeža, a so jo svojci kmalu našli. V poznih večernih urah pa je potekala obširna iskalna akcija na območju kraja Pribinci, kjer so iskali 84-letnega gobarja. »Okoli 21. ure so nas svojci obvestili, da je ob 18. uri odšel v gozd nabirat gobe in se ni vrnil domov. Svojci so ga iskali, a ga niso našli,« pojasnjujejo na novomeški policijski upravi.

V iskalni akciji so sodelovali črnomaljski policisti, vodniki službenih psov in gasilci ter helikopter letalske policijske enote. Pogrešani je imel s seboj mobilni telefon, zato so policisti lahko določili nekoliko ožje območje iskanja in od njega dobili podatek, ali vidi luči policijskih vozil oziroma sliši sireno. »Pomembna je bila tudi informacija o koordinatah, ko je območje, kjer se je nahajal, preletel policijski helikopter.« Nekaj po polnoči so ga prav na podlagi teh podatkov našli v gozdu ter ga živega in zdravega predali svojcem, so še dodali.

Z gobarjenjem je povezano tudi kaznivo dejanje, ki so ga trebanjski policisti obravnavali v popoldanskih urah na območju Češnjic pri Trebelnem. Oškodovanec je namreč parkiral avtomobil ob gozdni poti in odšel nabirat gobe. V času njegove odsotnosti je neznanec vlomil v avtomobil in iz predala armaturne plošče ukradel denar.