Gorenjski gasilci črpali vodo iz kleti in odstranjevali podrta drevesa

Neurje, ki je ponoči zajelo Gorenjsko, je največ nevšečnosti povzročilo v jeseniški in tržiški občini.

Objavljeno
11. julij 2012 14.24
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj
Kranj - Na Jesenicah so gasilci večkrat črpali vodo iz kleti. V Tržiču in okolici so imeli nemalo dela z odstranjevanjem dreves, ki jih je na cesto zrušil močan veter.

Po podatkih centra za obveščanje je močan veter nekaj pred 1. uro podrl drevesa, ki so se porušila na več cest v tržiški občini, in sicer na ceste med Bistrico pri Tržiču in Brezjami, Kovorjem in Loko ter na cesti v naseljih Slap in Pristava. Drevesa so odstranile pristojne občinske službe, zjutraj pa so gasilci PGD Tržič razžagali in odstranili podrta drevesa v Slapu in Pristavi, so dodali na centru za obveščanje.

Med polnočjo in 1. uro sta se podrli tudi drevesi na severnem obrobju kranjske občine, in sicer na cesti med Golnikom in Tržičem. Drevesi so odstranili kranjski poklicni gasilci in delavci cestnega podjetja. Po podatkih centra za obveščanje so na podrto drevo okoli 6. ure zjutraj naleteli še na lokalni cesti skozi Golnik, z žaganjem in odstranjevanjem drevesa pa so se spoprijeli kranjski poklicni gasilci.

Nekje od 23.30 pa do 1. ure je ponoči neurje divjalo tudi na Jesenicah. Kot smo izvedeli, so gasilce GARS Jesenice ponoči petkrat klicali na teren, ker je meteorna voda vdrla v kleti stanovanjskih hiš, vmes pa so jim še javili, da gori, a je šlo (k sreči le) za lažni alarm.

Nočna izmena šestih jeseniških poklicnih gasilcev je to noč preživela delovno, saj je močno neurje s točo zalilo kleti na ulici Srečka Kosovela, na Gradnikovi, na Slovenskem Javorniku, na Cesti talcev na Koroški Beli in na cesti Toneta Tomšiča, so sporočili s centra za obveščanje. Naporno nočno izmeno so jeseniški gasilci sklenili z zadnjo intervencijo, ki so jo opravili ob 4. uri.