Gorenjski policisti prijeli vlomilca v škofjeloško zlatarno

Državljan Črne Gore je s sostorilci novembra lani iz zlatarne odnesel za 20.000 evrov izdelkov iz zlata in srebra.

Objavljeno
11. januar 2012 16.08
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Kriminalisti so decembra prijeli 48-letnega državljana Črne Gore, ki je novembra 2010 skozi steno vdrl v zlatarno v centru Škofje Loke in iz nje z neznanimi sostorilci odnesel za 20.000 evrov izdelkov iz zlata in srebra. Prijeli so ga na osnovi sledi DNK.

Osumljeni je s še neidentificiranimi storilci v noči na 11. november 2010 prišel v Škofjo Loko, iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka z orodjem prebil steno in skozi odprtino, veliko okrog 40 centimetrov, vstopil v zlatarno ter odtujil več različnih izdelkov iz zlata in srebra. Po dejanju so storilci odšli neznano kam, dogodke pojasnjujejo na PU Kranj.

Kriminalisti so si takoj ogledali kraj kaznivega dejanja, pri tem pa po razlagi PU Kranj našli orodje, ki so ga storilci pustili za sabo ter tudi nekaj drugih sledov oziroma predmetov, na katerih so zavarovali DNK sledove. Avgusta 2011 je Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani ugotovil, da najdeni DNK pripada osumljenemu.

Decembra 2011 je bil osumljeni prijet na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje in sicer na avtobusu iz Ljubljane proti Beogradu.

Odvzeta mu je bila prostost, po policijskem zaslišanju pa je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici v Kranju, ki je zanj odredila pripor. Gorenjski kriminalisti so zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma vloma, so zapisali na PU Kranj, kjer dodajajo, da so policisti osumljenega zaradi vlomov že obravnavali.

Storilci med vlomom novembra 2010 po poročanju medijev niso zbudili večje pozornosti, saj so sosedje in lastniki ob hrupu domnevali, da nekdo prenavlja stanovanje.

Lastnik zlatarne je vlom tako ugotovil šele zjutraj, ko je prišel v svoj lokal, do takrat pa so storilci že pobegnili z 20.000 evrov vrednim plenom.