Hilda Tovšak na mariborsko sodišče

Tovšakova in dva omenjena osumljenca so v 30 dnevnem priporu od sobote, Poljak pa od nedelje.

Objavljeno
08. marec 2013 12.24
Hilda Tovšak na sodišÄu
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec

Slovenj Gradec - Primer priprtih Hilde Tovšak, Aleša Pangerca in Uroša Plankarja, ki so osumljeni nedovoljenega dajanja daril, ter Poljaka Mareka Anderzeja Konfisza, osumljenega nedovoljenega sprejemanja daril, bodo s slovenjgraškega okrožnega sodišča preselili na mariborskega.

Kot je pojasnil sekretar Zvone Ulcej, so spis zoper obdolženo Tovšakovo in preostale tri priprte obdolžence ter tudi deset drugih ovadenih oseb v zadevi podkupovanja, ki niso v priporu, v nadaljnje obravnavanje odstopili specializiranemu oddelku za sojenje v zahtevnih zadevah organiziranega in gospodarskega kriminala, terorizma, korupcijskih in drugih podobnih kaznivih dejanj.

Ulcej je zanikal ugibanja, da naj bi primer selili v Maribor, ker na slovenjgraškem sodišču ni več sodnikov, ki še ne bi sodelovali v kateri od dosedanjih faz postopka.

»Gre za specializiran oddelek, ki se s tem ukvarja, primer pa je izredno zapleten, zato takšna odločitev ni nenavadna,« pojasnjuje Ulcej.

Tovšakova in dva omenjena osumljenca so v 30 dnevnem priporu od sobote, Poljak pa od nedelje.

Pritožbe njihovih zagovornikov je sodišče zavrnilo. Pripor jim lahko podaljšajo še največ za dva meseca pred začetkom sojenja, po začetku sojenja pa še za največ dve leti.