Hišne preiskave zaradi poslov Factor banke

Po do zdaj znanih ugotovljenih dejstvih je pri poslovni goljufiji nastalo okoli 4,5 milijona evrov materialne škode.

Objavljeno
27. november 2014 14.42
Posodobljeno
27. november 2014 14.42
vidic/Factor banka
G. R.
G. R.

Ljubljana - Kriminalisti so danes opravili dve hišni preiskave zaradi poslov Factor banke. Na tej so nam potrdili, da so jih danes obiskali kriminalisti policijske uprave Ljubljana.

Predstavnik za odnose z javnostmi iz PU Ljubljana Vinko Stojnšek pa je še pojasnil, da so kriminalisti danes na območju policijske uprave Novo mesto potrkali na vrata še ene fizične osebe.

Kriminalisti v predkazenskem postopku preiskujejo sume kaznivih dejanj poslovne goljufije, zaradi katerega naj bi po do sedaj znanih ugotovljenih dejstvih nastalo okoli 4,5 milijona evrov materialne škode. »Kazniva dejanja so bila izvršena v letih 2007 in 2008, prijave na policijo pa so bile dane leta 2014. V hišnih priskavah so kriminalisti zasegli listninsko dokumentacijo, ki je predmet predkazenskega postopka,« so na naše poizvedovanje še odgovorili na PU Ljubljana.

V nadaljevanju predkazenskega postopka sledi pregled zaseženih predmetov. O vseh ugotovitvah bodo kriminalisti obvestili okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Kot je znano, je Factor banka v likvidaciji, vodstvo banke pa je na policijo prijavilo že več sumov kaznivih dejanj iz preteklosti.