Hotel se je predati, a se je policistu mudilo domov

Britanec, ki so ga iskali zaradi domnevnega posilstva in povzročitve telesne poškodbe, je pozneje umoril svojo partnerko.

Objavljeno
22. januar 2014 13.38
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Manchester - Policisti v Machestru so zamudili priložnost za aretacijo domačina le 14 dni preden je pretepel in zadavil svoje dekle.

Michaela Copea so iskali zaradi domnevnega posilstva in povzročitve telesne poškodbe svoje 25-letne partnerke. Policijo je poklical njegov zagovornik, saj se je Cope hotel predati, a na policijski postaji niso našli nikogar, ki bi si vzel čas in 28-letnika aretiral.

V poročilu je policist, ki je sprejel Copeov klic, pozneje kot razlog navedel »neodložljive obveznosti, povezane z otrokom«. Ker aretacije ni naložil kateremu od svojih kolegov, je Cope ostal na prostosti in le približno 14 dni pozneje znova napadel partnerko. Takrat so bile poškodbe prehude in mlada mamica je umrla.

Pred dnevi so ga obsodili na 27 let zaporne kazni, na sodišču pa ni pokazal nikakršnega obžalovanja, svojcem umorjene Linzi Ashton pa se je vseskozi nasmihal.

Pokojna je sicer večkrat poklicala policijo in partnerja prijavila zaradi nasilja v družini, Cope je bil v preteklosti tudi že obsojen, ker je zabodel sorodnika in porezal neznanca.

Policist, ki se mu je mudilo iz službe, je trenutno suspendiran, nadrejeni pa so sprožili interno preiskavo.