Huda nesreča na štajerski avtocesti

Trčenje osebnega in tovornega vozila: Umrla 21-letna Slovakinja, tri osebe so poškodovane.

Objavljeno
25. junij 2013 11.27
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Tepanje - Zgodaj zjutraj se je na avtocesti, na odseku med Slovensko Bistrico jug in CP Tepanje, v smeri proti Ljubljani, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Ena oseba je umrla, tri so poškodovane.

Do nesreče je po podatkih policije prišlo zaradi okvare tovornjaka, ki ga je vozil 28-letni poljski državljan. Na tovornem vozilu je prišlo do napake v predelu motorja, kar je povzročilo gost dim zaradi česar je voznik občutno zmanjšal hitrost.

Za njim se je v tistem trenutku peljal 34-letni slovaški državljan z osebnim avtomobilom, ki zaradi močnega dima ni zaznal, da se je hitrost tovornega vozila nenadoma občutno zmanjšala, zaradi česar je s prednjim desnim delom avtomobila trčil vanj.

V trčenju je 34-letni slovaški voznik utrpel lahke telesne poškodbe, dva njegova sopotnika (njegova 33-letna žena in 33-letni moški), oba slovaška državljana, hude telesne poškodbe, ena sopotnica v tem vozilu, 21-letna slovaška državljanka, ki je sedela zadaj desno, pa je na kraju prometne nesreče umrla.

Voznik tovornjaka ni bil poškodovan.

Dva poškodovana so reševalci odpeljali v bolnišnico Celje, enega pa v UKC Maribor. Na kraju so poleg policije še DARS, gasilci in reševalci. Avtocesta je na odseku, kjer se je nesreča zgodila, v smeri proti Ljubljani, zaprta. Obvoz je urejen med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami.

Preiskovalna sodnica, ki je vodila ogled, je odredila izredni tehnični pregled za obe udeleženi vozili. Po pridobitvi vseh mnenj bodo policisti, v sodelovanju z tožilstvom v Mariboru, preučili ali je podana kazenska odgovornost katerega od udeleženih voznikov.

To je letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč, na območju Maribora. V istem časovnem obdobju lanskega leta, je bilo smrtnih žrtev osem.