Igor Bavčar že prespal na Dobu

Nekdanji prvi mož Istrabenza bo sprva nameščen v sprejemni oddelek, nato bo zanj izdelan osebni načrt.

Objavljeno
19. september 2017 11.29
Igor Bavčar razsodba
Ju. P.
Ju. P.

Ljubljana - Z uprave za izvrševanje kazenskih sakncij so sporočili, da je Igor Bavčar včeraj v večernih urah v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob nastopil zaporno kazen.

»Obsojeni bo po sprejemu v zavod obravnavan v skladu z določbami in po postopkih, ki so opredeljeni v Zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij in podzakonskih predpisih, tako kot vsaka oseba, ki pride na prestajanje zaporne kazni. Po prihodu v zavod je vsak obsojenec najprej nameščen v sprejemni oddelek, kjer lahko po zakonu ostane do 30 dni,« so sporočili.

Glede na številna vprašanja, v kakšnem režimu bo prestajal kazen, so dodali, da se v sprejemnem obdobju spoznava »obsojenčeva osebnost, zdravstveno stanje, delovne in učne sposobnosti in druge okoliščine, pomembne za obravnavo obsojenca ter za njegovo pravilno razvrstitev.« Ob zaključku sprejemnega obdobja se za obsojenca pripravi osebni načrt, ki vsebuje vse za obsojenca pomembne vsebine in aktivnosti med prestajanjem kazni. »Osebni načrt se tekom prestajanja zaporne kazni dopolnjuje in spreminja glede na izpolnjevanje sprejetih dogovorov, spoštovanje hišnega reda, spremenjene osebne okoliščine in drugih okoliščin,« so še pojasnili.

Preberite tudi:

Vzpon in padec Igorja Bavčarja

Postaje Igorja Bavčarja

Bavčar bi moral v zapor že 20. julija, potem ko je bil pravnomočno obsojen za pranje denarja pri preprodaji delnic Istrabenza. Njegov odhod za rešetke je nekoliko zavlekla prošnja za odlog prestajanja začetka zaporne kazni, ki ji sodišče ni ugodilo.

Iz arhiva: Intervju z Igorjem Bavčarjem na dan nepravnomočne obsodbe (19. julij 2013):

 

V petek spet na sodišču

Bavčar bo sicer moral že ta teden spet na sodišče, saj je proti njemu in njegovi soprogi Ljubomiri Hortner Bavčar Finančna uprava vložila tožbo zaradi ugotovitve skupnega premoženja v vrednosti 136.838 evrov in deležev na njem. Glede na zadnji seznam davčnih neplačnikov finančne uprave Igor Bavčar spada v razred neplačnikov z dolgom od enega do desetih milijonov evrov, po poročanju medijev pa je pred leti hišo v Murglah prepisal na svojo ženo, na hišo pa vpisal zemljiški dolg.

Bavčarju je sicer država poleti odvzela gozdove in njive v okolici njegove brunarice na Notranjskem. Zaseženo premoženje je bilo ocenjeno na 43.000 evrov, z njim pa bodo poplačali del dosojene kazni.