Incident na ljubljanski železniški postaji domnevno poskus samomora

Najstnik je vrstniku najprej pomagal prerezati vrat, nato se je odpeljal v celje, kjer naj bi enako storil še sam.

Objavljeno
27. december 2013 13.46
Železniška postaja
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Policisti so v preiskavi incidenta na ljubljanski železniški postaji v katerem je s prerezanim vratom obležal 18-letni mladostnik, ugotovili, da naj bi šlo za poskus samomora, pri katerem je 18-letniku pomagal enako star prijatelj, so za STA potrdili na PU Ljubljana. Mladenič, ki je prijatelju prerezal vrat, je po navedbah policije že v priporu.

Več informacij na ljubljanski policijski upravi niso posredovali, je pa današnji Dnevnik poročal, da sta oba mladeniča tistega dne z domačega Štajerskega pobegnila v Ljubljano prav z namenom, da si vzameta življenje.

Eden si je s pomočjo prijatelja v Ljubljani zadal hude rane, vendar je bila pomoč iz bližnjega kliničnega centra dovolj hitra, da so mladeniča ohranili pri življenju. Njegov prijatelj se je medtem odpeljal v Celje, kjer pa so ga policisti na železniški postaji pravočasno prestregli in preprečili najhujše.

Drugega so policisti takoj po kratkem zaslišanju predali zdravstvenemu osebju. Preiskava pa je po navedbah omenjenega časnika trajala dlje, končala pa se je z ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja napeljevanja k samomoru in pomoči pri samomoru.