Inšpektorica Grlić: Delam dobro, zato sem morda komu trn v peti

Glavna tržna inšpektorica je opozorila, da se očitki pojavijo ob vsaki pričakovani menjavi ministra za gospodarstvo.

Objavljeno
23. julij 2014 17.35
Posodobljeno
23. julij 2014 17.35
mpi inšpekcija
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić je daneszavrnila navedbe iz anonimne ovadbe, ki so po torkovem poročanju spletne strani Žurnal24 podlaga za predkazenski postopek.

Opozorila je na dejstvo, da se anonimni očitki proti njej pojavijo ob vsaki pričakovani menjavi na čelu gospodarskega ministrstva.

Grlićeva je zatrdila, da svoje delo opravlja dobro in učinkovito, ravno zaradi tega pa je morda po njenih besedah komu trn v peti. O odstopu ne razmišlja, povzema Slovenska tiskovna agencija.

Spomnila je, da je v času svojega službovanja zamenjala že osem gospodarskih ministrov - tržni inšpektorat je organ v sestavi tega ministrstva - in ob vsaki menjavi se pojavijo anonimni očitki proti njej.

Takšno obdobje je v pričakovanju nove vladajoče koalicije tudi zdaj. »Zdaj se delijo sedeži. Morda pa bi kdo rad sedel na mojem mestu?« se je vprašala.

Policijska uprava Ljubljana po poročanju Žurnala 24 vodi predkazenski postopek v zvezi s sumi kaznivega dejanja, ki naj bi se nanašalo na nepravilnosti pri delu poslovanja inšpektorata.

Anonimna ovadba Grlićevi med drugim očita, da si je kot vodja inšpekcijskega sveta izplačevala dodatke, ki ji ne pripadajo, da je predavala med službenim časom in za to prejemala dodatno plačilo, da je predavala zavezancem, pri katerih inšpektorji vodijo inšpekcijske nadzore, ter da nekaterim omogoča bliskovito napredovanje mimo vseh pravil in zakonske podlage.

Računsko sodišče je sicer v reviziji poslovanja tržnega inšpektorata v letih 2011 in 2012, poročilo o kateri je objavilo 13. junija, inšpektoratu izreklo mnenje s pridržkom in ugotovilo nekaj nepravilnosti. Grlićeva je danes zagotovila, da te nepravilnosti odpravljajo, zaradi njih pa nihče ni bil oškodovan.

Zavrnila je še navedbe Žurnala24, da bi prijavo na policijo podalo računsko sodišče. Anonimno prijavo je po njenih besedah nekdo posredoval računskemu sodišču, to pa jo je že februarja odstopilo policiji.