Iskalna akcija turnih smučarjev prekinjena

Policisti in gorski reševalci niso našli nobenega predmeta domnevno pogrešanih smučarjev, sledi hoje ali smučanja, kar bi kazalo na nesrečo.

Objavljeno
09. marec 2014 10.52
Posodobljeno
09. marec 2014 11.00
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA

Rateče - S PU Kranj so sporočili, da pri pregledu plazovine okoli Male Ponce, kjer naj bi se turna smučarja po podatkih prič najverjetneje lahko nahajala, policisti s helikoptersko lavinsko žolno in gorski reševalci niso našli nobenega predmeta, sledi hoje ali smučanja, kar bi kazalo na nesrečo.

Policijski helikopter je v okolici Tamarja z lavinsko žolno preveril tudi druge lokacije. Najdene so bile samo sledi hoje živali, so zapisali. Akcija je bila zato okoli 13. ure prekinjena, nadaljevala pa se bo v primeru novih informacij o morebitno pogrešanih osebah. Informacije o pogrešanih osebah so kranjskogorski policisti preverjali tudi pri italijanskih varnostnih organih.

Kot smo poročali, ni povsem jasno, ali je do nesreče v okolici Tamarja včeraj okoli 13. ure dejansko prišlo, saj policija obvestil o pogrešanih osebah ni prejela. So se pa policiji javili trije planinci, ki so nesrečo videli in jo naznanili oskrbniku v Tamarju ter vodniku reševalnega psa pred Planico.