Italijan umrl na kraju nesreče

V torek zvečer okrog 22.15 se je na regionalni cesti Solkan−Lokve zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 33-letni italijanski državljan.

Objavljeno
10. februar 2016 15.48
bfo-Slatna2
K. Ž.
K. Ž.

Ljubljana − Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila VW golf peljal po regionalni cesti iz smeri Trnovega proti Solkanu. V kraju Prevala je pripeljal po klancu navzdol in na ravnem delu ceste iz neznanega vzroka z vozilom zapeljal v levo čez levi rob vozišča na strmo pobočje. Avtomobil se je nato začel prevračati na levi bok in s streho trčil v deblo drevesa.

Po trčenju v drevo je vozilo po nekaj metrih obstalo na kolesih 21 metrov pod cestiščem, avtomobil pa je bil popolnoma uničen. Italijanski voznik je v njem ostal ukleščen in je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Zdravnica novogoriškega zdravstvenega doma je lahko potrdila le njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O prometni nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policistom in reševalcem je na kraju nesreče pomoč nudil tudi Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica: gasilci so Italijana izrezali iz vozila in ga prenesli do cestišča. Promet na kraju prometne nesreče je potekal izmenično enosmerno do 1.15.