Italijan zapeljal v strugo Pišnice, strmoglavil preko slapa in – ostal cel

PGD Kranjska Gora je objavilo serijo fotografij reševalne akcije. Voznik jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Objavljeno
11. februar 2016 17.09
V. U.
V. U.

Starejši italijanski voznik si je za oddih izbral Kranjsko Goro in ... poskrbel za serijo osupljivih fotografskih posnetkov. Nedvomno zelo drugačnih od tistih, ki bi jih kot turist želel posneti sam.

Zgodbo je danes na Facebooku objavilo Prostovoljno gasilsko društvo Kranjska Gora, ki je bilo včeraj ob tamkajšnjem policistu, jeseniških kolegih in reševalcih vpleteno v akcijo:

»V sredo, 10. 2. 2016, ob 6.50 so nas obvestili, da se je pri hotelu Korona zgodila prometna nesreča. Ko smo prispeli na kraj nezgode, smo ugotovili, da je voznik zapeljal v strugo reke Pišnice in z vozilom padel preko kaskade oziroma slapu. Voznik s poškodovano glavo je bil v vozilu, ob njem pa je v ledeni vodi stal policist PP Kranjska Gora. Vozniku smo pomagali iz vozila in ga predali v oskrbo NMP Jesenice, ki so ga prepeljali v bolnišnico, mi pa smo skupaj z gasilci GARS Jesenice vozilo dvignili iz struge, ter naložili na vozilo vlečne službe.«

Do nesreče je prišlo med sneženjem in ji po besedah predsednika PGD Kranjska Gora Janija Pristavca ni botroval, denimo, alkohol.