Italijana oropala tudi banko v Kranjski gori

Italijana, ki so jo primorski policisti 16. februarja prijeli med ropom izolske banke, sta januarja oropala banko v Kranjski gori.

Objavljeno
13. marec 2015 10.01
ium*rop
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Kranjska gora - »V Kranjski Gori sta 23. januarja letos banko oropala Italijana, ki sta bila 16. februarja prijeta med ropom poslovalnice banke v Izoli,« so sporočili iz kranjske policijske uprave. Po njihovih navedbah sta 48- in 58-letni Italijan osumljena, da sta okoli 7.40 v Kranjski Gori vstopila v banko in s pištolo ter vpitjem uslužbenkam zagrozila s smrtjo, da bi prišla do denarja. Po ropu sta se z avtomobilom hitro odpeljala proti Ratečam in naprej proti Italiji. V ropu ni bila poškodovana nobena oseba, moška pa sta po navedbah policije odtujila večjo količino denarja.

Kriminalisti so ugotovili, da sta se s še enim neznanim storilcem na kaznivo dejanje dobro pripravila, saj sta banko nekaj časa natančno ogledovala, potem pa sta jo oropala. »Ropala sta na povsem enak način kot v Izoli, z enakim orožjem, kot je bil zasežen 58-letnemu osumljencu,« so sporočili gorenjski policisti, ki so zbrali dovolj dokazov za kazensko ovadbo. Moškima grozi od treh do petnajstih let zapora.

Kot smo poročali, je bil koprski operativno-komunikacijski center 16. februarja ob 7.48 obveščen o ropu banke v centru Izole. Na kraj so prišli izolski policisti, ki imajo svojo postajo le sto metrov oddaljeno od banke. Patrulja je zagledala dva moška, ki sta pritekla iz banke in začela bežati po ulici. Eden od njiju je med begom izvlekel revolver, zato ga je policist pozval, naj odvrže orožje in nato v varno smer izstrelil opozorilni strel.

Storilec je takoj legel na tla, kjer ga je policist prijel, drugi storilec pa je še naprej bežal in po 50 metrih pritekel do parkiranega osebnega avtomobila italijanskih registrskih tablic. Drugi policist ga je dohitel, ga izvlekel iz vozila ter prijel.