V Mariboru iz Drave potegnili moško truplo

Pokojni je s kolesom zapeljal s pločnika v reko Dravo, tam padel in se ob tem tako hudo poškodoval, da je umrl.

Objavljeno
06. marec 2017 19.50
Šp. B., STA
Šp. B., STA

Maribor - Gasilci in reševalci so danes na mariborskem Lentu iz Drave izvlekli truplo 80-letnega Mariborčana. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, oglednica vzroka smrti na kraju dogodka ni mogla ugotoviti, zato je odredila sanitarno obdukcijo. Policija ob tem k pomoči poziva morebitne priče, ki bi pomagale pojasniti vzrok smrti.

Mariborski kriminalisti so medtem pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in ob prisotnosti dežurnega državnega tožilca opravili ogled kraja najdbe trupla, nekoliko nižje od studenške brvi v Dravi pa so našli tudi pokojnikovo kolo.

Policisti v tem trenutku domnevajo, da je pokojni s kolesom s pločnika zapeljal po nabrežini v reko Dravo, tam padel in se ob tem tako hudo poškodoval, da je umrl. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo. Kljub temu do ugotovitev sodne obdukcije morebitne priče domnevne nesreče prosijo, da se javijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 ter pomagajo ugotoviti kdaj in zakaj je pokojni padel v reko.