Iz garaže LPP ukradli avtobus

Vožnja je bila kratka, saj se je avtobus zaradi sprožitve varnostnega sistema kmalu ustavil.

Objavljeno
30. december 2013 16.50
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
lJUBLJANA - Iz garaže Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) so v noči na petek odpeljali avtobus mestnega prometa. A nočna vožnja je bila kratka, saj se je avtobus zaradi sprožitve varnostnega sistema kmalu ustavil. Policisti okoliščine preiskujejo. V LPP, kjer še niso bili priča tovrstnim dogodkom, bodo poostrili varnostne ukrepe, so sporočili za STA.

Da se je v noči na 27. december v garaži podjetja LPP nekaj dogajalo, je ljubljansko policijsko upravo, kot so za STA sporočili, obvestilo podjetje. V tej noči so tri osebe prišle na zavarovano območje LPP, na ograjenem območju v pogon spravile enega izmed avtobusov ter z njim prevozile nekaj sto metrov. Takrat se je avtobus zaradi sprožitve varnostnih sistemov po navedbah policistov ustavil, trojica pa je s kraja zbežala.

Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil ukrepali v skladu z danimi pooblastili, so še zapisali.

Garaža, kjer so parkirani mestni avtobusi, sicer ima varnostne kamere in tudi fizično varovanje. Kot kaže, so se udeleženci kaznivega dejanja varnostnikom po navedbah LPP izognili, so za STA pojasnili iz LPP.

Na vprašanje, kako so prišli do ključev, ki so bili v vozilu, iz LPP odgovarjajo, da je bil avtobus »pripravljen za zunanje in notranje čiščenje in dolivanje tekočin nočne službe za nego vozil, zato je bil temu primerno lociran v neposredni bližini pralnice«.

O dogodku po pisanju Slovenskih novic sicer kroži posnetek po družabnih omrežjih. Posnetek mladeniča v avtobusu podjetja LPP naj bi nastal na neznani dan ob 2. uri zjutraj, ko so menda vsi avtobusi mestnega prometa parkirani v garaži. Posnetek je avtor pospremil s pripisom Nočna vožnja z avtobusom brez izpita. Sanje so se mi uresničile!.