Iz nadvoza na vozila metala kamenje in kepe

Lendavski policisti prijeli mladoletnika in 28-letnico, ki sta v začetku februarja iz nadvoza metala kamenje in kepe vozila na avtocesti

Objavljeno
18. marec 2015 10.02
lvu*NADZOR PROMETA
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
Murska Sobota - Policisti iz Lendave so v prvi polovici meseca februarja obravnavali več prijav o povzročeni škodi vozil na pomurski avtocesti. Mlajši mladoletnik in 28-letnica, doma iz območja upravne enote Lendava, sta iz nadvozov avtoceste na območju Lendave v vozila, predvsem tovorna metala kamne in snežne kepe, so ugotovili pomurski policisti.

»Z navedenimi dejanji sta osumljena povzročila nevarnost za življenje ljudi in premoženje velike vrednosti, saj vozila po avtocesti vozijo z večjimi hitrostmi in vsak tak nenaden padec predmeta na vozilo lahko povzroči prometno nesrečo. Na vozilih je nastala le materialna škoda,« so sporočili iz murskosoboške policijske uprave. Zoper oba osumljenca, ki naj bi poškodovala tri vozila, bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Ob tem pozivajo vse morebitne oškodovance, ki so bili v prvi polovici februarja udeleženi v opisanem dogodku in dejanja še niso prijavili, naj pokličejo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na policijski postaji Lendava.