Iz Save potegnili truplo s prebodenim vratom

Identiteta pokojnega uradno še ni znana, očitno pa je moški, star od 50 do 60 let, umrl nasilne smrti.

Objavljeno
11. april 2014 17.40
Umor v Zagorju
Polona Malovrh, Zagorje
Polona Malovrh, Zagorje

Zagorje - Forenziki, kriminalisti in policisti danes še kar prečesavajo brežine Save v Zagorju od novega mostu pri železniški postaji do starega nekaj deset metrov nižje. V četrtek popoldne so namreč v Savi našli moško truplo.

Po nam dostopnih podatkih je imelo preboden vrat. V vodi je bilo kratek čas. Identiteta pokojnega uradno še ni znana, očitno pa je moški, star od 50 do 60 let, ki pri sebi ni imel dokumentov, umrl nasilne smrti.

Neuradno mu je manjkal tudi prst na roki.

Uradna sporočila so skopa, ulica pa ve povedati precej več: da je starejši domačin iz Zagorja včeraj na običajnem jutranjem sprehodu ob makadamski cesti, ki z mostu pri železniški postaji Zagorje v smeri Trbovelj vodi po levi strani Save, našel čevelj in v njem človeški prst.

Takoj je obvestil policijo, ki je nekaj pred 17. uro v reki našla tudi utopljenca.

Policisti in forenziki, ki danes še vedno preiskujejo oba rečna bregova ter preverjajo okoliščine v zvezi s primerom, so potrdili, da gre za sum kaznivega dejanja. Kar nekaj Zagorjanov so policisti v civilu menda danes tudi ustavili in jih spraševali po moškem na fotografiji - doslej še brez uspeha.