Iz UKC odpustili vse zastrupljene v včerajšnjem požaru

Preiskava vzroka požara še traja, prav tako ocenjevanje nastale gmotne škode.

pet, 22.06.2012, 10:46

Ljubljana - Vse ljudi, ki so jih v četrtek sprejeli v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana zaradi zastrupitve s plinom po izbruhu požara v Štepanjskem naselju v Ljubljani, so že odpustili, so za STA potrdili v UKC. Preiskava vzroka požara še traja, prav tako ocenjevanje nastale gmotne škode, pa so za STA povedali na ljubljanski policijski upravi.

V Štepanjskem naselju v Ljubljani je včeraj popoldne izbruhnil požar. Po prvih ugotovitvah policije naj bi v kleti stanovanjskega bloka eksplodirala plinska bomba, požar pa se je nato razširil.

O požaru na Ulici Vide Janežičeve so bili policisti obveščeni malo pred 16. uro. Na kraj dogodka so prišli tako policisti kot tudi gasilci, ki so izpraznili blok, požar pa pogasili.

Zaradi zastrupitve s plinom so v UKC Ljubljana pripeljali okrog 20 ljudi. Na oddelku internistične prve pomoči so pregledali 13 odraslih ljudi, eno osebo pa so pregledali v ambulanti splošne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana. Poleg tega so pregledali šest otrok. Pri pregledanih so se pojavili blagi znaki draženja zgornjih dihal.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se