Iz UKC odpustili vse zastrupljene v včerajšnjem požaru

Preiskava vzroka požara še traja, prav tako ocenjevanje nastale gmotne škode.

Objavljeno
22. junij 2012 12.46
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Vse ljudi, ki so jih v četrtek sprejeli v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana zaradi zastrupitve s plinom po izbruhu požara v Štepanjskem naselju v Ljubljani, so že odpustili, so za STA potrdili v UKC. Preiskava vzroka požara še traja, prav tako ocenjevanje nastale gmotne škode, pa so za STA povedali na ljubljanski policijski upravi.

V Štepanjskem naselju v Ljubljani je včeraj popoldne izbruhnil požar. Po prvih ugotovitvah policije naj bi v kleti stanovanjskega bloka eksplodirala plinska bomba, požar pa se je nato razširil.

O požaru na Ulici Vide Janežičeve so bili policisti obveščeni malo pred 16. uro. Na kraj dogodka so prišli tako policisti kot tudi gasilci, ki so izpraznili blok, požar pa pogasili.

Zaradi zastrupitve s plinom so v UKC Ljubljana pripeljali okrog 20 ljudi. Na oddelku internistične prve pomoči so pregledali 13 odraslih ljudi, eno osebo pa so pregledali v ambulanti splošne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana. Poleg tega so pregledali šest otrok. Pri pregledanih so se pojavili blagi znaki draženja zgornjih dihal.