Izdaja se za serviserja plina, ljudi pa sprašuje po zlatu

Policisti so v Kranju prejeli več prijav o moškem, ki se izdaja za serviserja plina.

Objavljeno
16. avgust 2013 15.32
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Kranj - Neznani moški v modrem kombinezonu z napisom Plin Servis se po Kranju predstavlja za za serviserja plinskih naprav. Na tak način želi priti v stanovanja ljudi, ob tem jih pa sprašuje po njihovi zlatnini. Pri tem se vede vsiljivo in predrzno, so sporočili kranjski policisti, ki ljudem svetujejo, naj neznancev ne spuščajo v stanovanje.

Kranjski policisti so v sredo prejeli več prijav o moškemu, ki se predstavlja za serviserja plina in želi vstopiti v stanovanje. Čez leto pa so obravnavali že več takšnih primerov; nekateri so bili tudi okradeni.

Pripravljalna dejanja storilcev na izvrševanje kaznivih dejanj je včasih težko prepoznati, a ima samozaščitno obnašanje ravno zato razmeroma veliko težo, navajajo na policijski upravi Kranj, ki informacije o moškem še preverjajo.

Ljudem svetujejo naj ne vabijo neznancev v svoja stanovanja, vrednejše stvari in predmete pa ustrezno shranijo in zavararujejo  ter pod nadzorom lastnika, vrata stanovanja ali hiše pa vedno zaklenjena. Če osebo lastnik spusti v stanovanje, naj je ne pušča same in naj pred njo razkazuje vrednejših stvari, svetujejo. 

Vsak upoštevan nasvet namreč lahko prispeva k večji varnosti, predvsem pa k preprečevanju težav, ki jih ima lahko oškodovanec pozneje, ko postane žrtev kaznivega dejanja, so še navedli.