Pogrešanega v Dravi še niso našli

Policisti za danes zaključili iskalno akcijo za moškim, ki je včeraj izginil pod gladino reke Drave v Mariboru.

Objavljeno
19. avgust 2015 13.03
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana - Na desnem nabrežju reke Drave v Mariboru je včeraj družba štirih ljudi preživljala popoldan, ko je okoli 18. ure 31-letni moški slekel oblačila in zaplaval v reki. Približno na sredini reke se je obrnil in plaval nazaj proti nabrežju, vendar so mu približno štiri metre pred nabrežjem pošle moči, na kar je opozoril prijatelje.

V vodo je zato skočil njegov 31-letni prijatelj. »Skupaj sta se nato potopila, čez čas pa oba splavala na površino. Kmalu zatem je prvega, očitno omaganega, ponovno potegnilo pod gladino, prijatelj, ki mu je skušal pomagati, pa se je rešil,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni gasilci in njihovi potapljači, reševalci ter policisti, vendar moškega, ki je izginil pod vodo niso uspeli najti. Zvečer so iskanje prekinili in so nadaljevali danes zjutraj.

Iskalna akcija do sedaj ni bila uspešna. »Policisti in gasilci so pregledali vse kraje, v in ob vodi, kjer bi lahko pričakovali, da bodo pogrešanega našli, vendar ga niso. Zaradi tega so iskalno akcijo prekinili in jo bodo predvidoma nadaljevali jutri,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.