Izven naselja Lahomno umrl 23-letni voznik

Njegov 23-letni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Objavljeno
10. april 2016 13.18
suhadolnik policijsko vozilo
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Ljubljana – V soboto ob okoli 22.30 se je na regionalni cesti Laško-Tevče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 23-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU).

Triindvajsetletni voznik, doma z območja Občine Štore, je vozil osebni avtomobil iz smeri Laškega proti Tevčam. Izven naselja Lahomno ga je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v levem preglednem ovinku zaneslo v desno, kjer je trčil v varovalno ograjo, zatem pa se je vozilo prevrnilo v potok Lahomnica. Pri tem je bil voznik tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, so sporočili iz GPU.

Njegov 23-letni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval, pa so v zvezi s tem sporočili s Policijske uprave Celje. Navajajo, da je 23-letnik z območja Občine Štore letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju celjske policijske uprave. Letos so v prometnih nesrečah na Celjskem umrli trije vozniki osebnih vozil, sopotnica v osebnem vozilu in peška. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah umrli dve osebi.