Pošiljka za Hojsa ni vsebovala nevarnih snovi

Danes zjutraj so pristojni obiskali sodnega izvršitelja Marijana Hojsa, ki je prejel sumljivo pošiljko.

Objavljeno
01. april 2015 13.52
Hojs kronika
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Kamnik - Pisarna sodnega izvršitelja Marijana Hojsa je bila danes obdana s trakom, na kraju pa so bili prisotni gasilci, policisti in drugi uniformiranci, saj so v pisarni najbolj znanega sodnega izvršitelja prejeli sumljivo pisemsko pošiljko.

»Danes nekaj minut pred 8. uro smo bili obveščeni, da so v eno izmed pisarn na območju Kamnika prejeli pisemsko pošiljko, v kateri se je nahajal neznan bel prah. Policisti so pričeli s postopki, ki so predvideni za takšne primere in zavarovali kraj dogodka. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci, policisti GPU in predstavnik inštituta na Veterinarski fakulteti oziroma Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo,« je povedala tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Kot je pojasnila, so kasneje ugotovili, da snov v pismu ni nevarna. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju povzročitve splošne nevarnosti, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Hojsu so sicer prah, za katerega se je kasneje izkazalo, da ni nevaren, skupaj z grozilnim pismom poslali že pred dobrim mesecem dni. Takrat je v izjavi za javnost povedal, da je to le eden od »zaznanih pritiskov na delo izvršitelja, katerih smo bili deležni v zadnjem času«

Hojsa so večkrat omenjali tudi v Civilnem združenju za pravičnost, napredek in nadzor (CZPND), ki opozarja, kaj vse si lahko menda med izvršbo privoščijo izvršitelji. Hojs je glede očitkov civilnega združenja in »neresničnih, nepreverjenih in zavajajočih izjav« na njihovi spletni strani za medije povedal, da te že vplivajo na njihovo delo, saj so on in njegovi pomočniki že naleteli na dolžnike, ki niso hoteli sodelovati, »temveč so se sklicevali na to, da smo objavljeni na spletnem medmrežju in da naši postopki niso pravilni in zakoniti ter da nas ne bodo upoštevali«.