Iz pripora nekdanji ženi menda sporočil, da bo »videla lastno kri«

Bivša žena Mirzana Jakupija v strahu, da ji bo kaj naredil.
Objavljeno
12. september 2017 15.17
JAKUPI
Simona Fajfar
Simona Fajfar
Ljubljana - »Še vedno se ga bojim in mislim, da je sposoben narediti marsikaj,« je na zaslišanju na ljubljanskem okrajnem sodišču dejala nekdanja žena Mirzana Jakupija, ki je znan iz kranjskega procesa oziroma zaradi smrti jeseniške deklice. Tokrat mu sodijo zaradi groženj nekdanji partnerici.

Konec letošnjega januarja je Mirzan Jakupi iz pripora na Povšetovi, kjer je zaradi smrti male Arine, klical nekdanjo ženo. Toda pogovor, ki naj bi tekel o družinskih zadevah - imata dva otroka -, se je kmalu sprevrgel v grožnje, je na zaslišanju pred sodnico Tadejo Borinc Zebič dejala oškodovanka. Razumela je, da bo njen nekdanji mož čez tri dni prišel iz pripora in takrat bo, ji je rekel, »videla lastno kri«. Bila je prepričana, da bo svojo grožnjo uresničil in da jo bo v resnici ubil.

Spomnila se je tudi njunih nesporazumov, ko sta še živela skupaj, in jo je tepel. Ni pa res, je razložila, da bi med pogovorom žalila nekdanjega moža, da je narkoman ali kaj podobnega, prav tako ni omenjala Sande Alibabić, sedanje partnerice Mirzana Jakupija in matere preminule deklice Arine. Med zaslišanjem je tudi dejala, da ji v tem pogovoru ni rekel, da je v priporu zaradi njene lažne izjave, čeprav ji to redno govori.

Drugače se pogovora spominja Mirzan Jakupi, ki je razložil, da je nekdanjo ženo poklical on, vendar ga je ona začela obtoževati, češ da naj bi imel otroka s Sando Alibabić, da je narkoman in najslabši človek na zemeljski obli. »Rekel sem ji, da bo za te grde besede, ki jih je izrekla, kaznovana,« je s pomočjo prevajalca povedal 34-letni Jakupi. Razložil je, da je s tem mislil na splošno, da mora človek za besede, ki jih je izrekel na njegov račun, plačati oziroma da mora prodati svojo kri, da bi odplačal svoje besede. Nekdanji ženi ni grozil, je ponavljal Jakupi.

Po pogovoru, ki je trajal tri, štiri minute, je oškodovanka prestrašena poklicala zaporniškega pedagoga v pripor, ki ji je svetoval, naj pokliče na policijo in poda prijavo zaradi grožnje. Poklicala je Policijsko postajo Jesenice, kjer je v zapisniku zapisana tretja različica dogodka: da jo je nekdanji mož poklical iz pripora in ji očital lažno izjavo, zaradi katere je v priporu.

Zato Jakupiju v obtožnem predlogu tožilstvo očita, da je ustrahoval nekdanjo ženo oziroma ji je po telefonu grozil. Ker je zaprt na podlagi njene izjave, naj bi, ko bo prišel na prostost, »tekla kri«.

V nadaljevanju sojenja, ki se bo nadaljevalo v začetku oktobra, bo sodnica zaslišala zaporniškega pedagoga s Povšetove, prav tako pa bo sodišče poskušalo pridobiti posnetek telefonskega pogovora nekdanjih zakoncev Jakupi.