Janša se brani z zastaranjem in napada Murgle

Janez Janša pravi, da nima nepojasnjenega premoženja za 400.000 evrov, a skliceval se bo na zastaranje finančne preiskave.

čet, 20.04.2017, 18:00

Ljubljana – Odziv predsednika SDS Janeza Janše na vloženo tožbo specializiranega tožilstva za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja je bil v skladu s pričakovanji. »Janez Janša nima za 400.000 evrov nepojasnjenega premoženja. Volitve so blizu in Murgle spet udarjajo z repom.«

Česa vse ga bremeni specializirano državno tožilstvo oziroma katero premoženje mu želi odvzeti, za zdaj ni znano. Sodišče oklica tožbe oziroma zahtevka še ni objavilo, po naših podatkih pa Janezu Janši niso zamrznili nobenega premoženja, kakor se je to zgodilo v primeru finančne preiskave pokojnega Jožeta Zagožna. Vemo pa iz objavljene različice odredbe o finančni preiskavi iz leta 2013 (objavil jo je spletni portal, ki sodi v medijsko orbito stranke SDS), da so bili v začetni fazi preiskave zajeti stanovanjska hiša, kjer je bilo sporno doplačilo v višini 40.000 evrov, trisobno stanovanje v Ljubljani, kupljeno leta 2005, za 325.000 evrov, parcela v Trenti v vrednosti 131.000 evrov, sofinanciranje nakupa nepremičnine od družbe Imos v znesku 100.000 evrov in avtomobil volvo v vrednosti 46.000 evrov. Pri tem zadnjem je zgodba znana, saj iz posnetkov pred Komisijo za preprečevanje korupcije izvemo, da je Janša avtomobil kupoval z gotovino, izvora denarja pa ni znal prepričljivo pojasniti.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor