Japonki umrlo šest moških

Tožilstvo je Japonko obtožilo umora njenega četrtega moža, pod preiskavo so sumljive smrti še petih partnerjev.

Objavljeno
11. december 2014 09.06
Posodobljeno
11. december 2014 14.00
Japan Dead Husbands
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Tokio − Japonsko tožilstvo je 68-letno Čisako Kakehi obtožilo umora sedem let starejšega moža Isaoa. Ta je umrl konec lanskega decembra, dober mesec dni po njuni poroki. Sodni izvedenec je med obdukcijo v krvi našel strup cianid. Sledi smrtonosne kemikalije so kmalu odkrili tudi na njenem domu v Kjotu, medtem ko je imela v svoji garsonjeri številne zdravstvene knjige.

Policija ozadje umora še preiskuje, v središču preiskave pa je zavarovalnina ali dediščina. Pri tem bodo pobrskali tudi po njeni preteklosti. Kakehi je v zadnjih dobrih 20 letih namreč umrlo sedem njenih zakonskih ali zunajzakonskih partnerjev. Samo z življenjskimi in drugimi zavarovanji je s tem obogatela za slabih osem milijonov evrov in pol. Čisako Kakehi, ki so ji mediji že nadeli ime Črna vdova, zanika krivdo.

Kakehin ples s smrtjo se je začel leta 1994, ko je v 55. letu starosti umrl njen prvi mož. Leta 2006 ji je umrl drugi mož, star 69 let, ki ga je spoznala prek agencije za spoznavanje. Menda je umrl zaradi srčne kapi. Njen tretji zakon se je končal leta 2008, ko ji je umrl 75-letni partner, poročajo japonski mediji.

Leta 2012 se je na novo zaročila, še preden pa sta »zaljubljenca« stopila pred oltar, je 71-letnik umrl v prometni nesreči, ko je padel z motorja. Preiskava, ki jo je policija sprožila po njeni aretaciji, pa je pokazala, da je imel tudi zaročenec v telesu cianid. Le tri mesece preden se je leta 2013 še četrtič poročila, je umrl še en njen partner, ki je bil star 75 let.

»Trenutno ne moremo z gotovostjo trditi, koliko jih je ubila,« je za francosko tiskovno agfencija AFP povedal eden izmed preiskovalcev.

Japonska je imela v zadnjih letih še dve ženski, ki so jih mediji označili za črne vdove. Leta 2012 je sodišče na smrt z obešanjem obsodilo Kanae Kijima, ki je ubila tri moške, stare 41, 53 in 80 let, ki jih je spoznala po internetu. Na izvršitev smrtne kazni čaka tudi Miyuki Ueta, ki je ubila dva moška.