Jutri ne bo nadaljevanja obravnave v primeru koroške deklice

Sodišče je danes prejelo obvestilo, da je obtoženi Boštjan Kaker preklical pooblastilo odvetniku Iztoku Drozdeku.

Objavljeno
21. december 2011 14.56
Posodobljeno
21. december 2011 16.00
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Slovenj Gradec - Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je bilo za jutri napovedano nadaljevanje obravnave proti očetu koroške deklice Boštjanu Kakerju zaradi odvzema mladoletne hčerke, a je obravnava prestavljena.

Sodišče je namreč danes prejelo obvestilo, da je obtoženi Kaker preklical pooblastilo odvetniku Iztoku Drozdeku, so za STA pojasnili na sodišču.

Obtoženi mora imeti zagotovljeno obrambo, ki jo bo zdaj ali po uradni dolžnosti zagotovilo sodišče ali pa si jo bo obtoženi izbral sam, so pojasnili na sodišču, kjer predvidevajo, da se bo obravnava nadaljevala po novem letu.

Kakerja obtožnica bremeni odvzema mladoletne hčerke Klare Kaker, ki jo policija neuspešno išče od marca letos in je novembra objavila njeno fotografijo.

Kaker je v priporu v mariborskih zaporih od junija letos, njegovi podporniki iz Svetovalnice Akcija! pa menijo, da je pripor nezakonit. Med drugim zahtevajo odpravo pripora, "odstop od lažne obtožnice" in opozarjajo na domnevno nestrokovno ravnanje Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu v primeru koroške deklice.

Mami deklice Aleksandri Tuksar, ki se je z dekličinim očetom razšla, je sodišče lani pravnomočno dodelilo deklico v varstvo in skrb, vendar pa mama deklice ni videla od oktobra lani.

Obravnava proti obtoženemu Kakerju se je na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu začela 11. novembra letos in je zaprta za javnost. Doslej je bilo zaslišanih več prič.