Kabinet predsednika vlade je Simoni Dimic že izplačal odpravnino

Dimičeva je prejela 1064,45 evra sodnih stroškov in 13.647,33 evra odpravnine.

Objavljeno
24. marec 2014 16.39
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Ljubljana - Kabinet predsednika vlade je Simoni Dimic odpravnino, o kateri je odločilo sodišče, izplačal 11. marca, so za STA pojasnili v kabinetu. Nekdanja šefinja kabineta tedanjega premiera Boruta Pahorja je prejela 1064,45 evra sodnih stroškov in 13.647,33 evra odpravnine, ki vključuje vse prispevke, so še zapisali v kabinetu predsednika vlade.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč februarja odločilo, da je Dimičeva upravičena do odpravnine v višini 11.000 evrov bruto, so takrat poročale spletne Finance.

Dimičeva je s funkcije vodje kabineta predsednika vlade odstopila oktobra 2010 po tem, ko so se nanjo zgrnili očitki na račun poteka obnove njene hiše v ljubljanskem naselju Murgle. Hišo naj bi obnavljali delavci Vegrada na stroške Vegrada z materialom iz Celovških dvorov.

Ker je Dimičeva odstopila sama, so bili takrat v Pahorjevem kabinetu prepričani, da ni pravne podlage za izplačilo odpravnine. Tudi sama pa naj bi ob odstopu obljubila, da odpravnine ne bo zahtevala, a je nato marca 2011 vložila tožbo zoper kabinet predsednika vlade, s katero je zahtevala odpravnino.