Kamenik prišel podat ovadbo in pristal v priporu

Konrad Kamenik naj bi se bal, da ga mama namerava ubiti, a je nato na policijski postaji grozil policistom in enega tudi udaril.

Objavljeno
27. september 2017 20.54
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Celje – Konrad Kamenik, mlajši brat Kristijana Kamenika, je v današnjem zagovoru na celjskem okrožnem sodišču spet dejal, da ni kriv napada na uradno osebo. Maja je bil na policijski postaji samo zato, da bi podal prijavo. A policisti imajo drugačno zgodbo.

Policisti se namreč spominjajo, da je takoj, ko je prišel na postajo, začel groziti, potem pa udaril Alana Hrapota, ki danes vodi postajo. Tožilka Marija Sladič mlajšemu Kameniku tako očita, da je 10. maja prikorakal na policijsko postajo in takoj, ko je prišel, zahteval takratnega komandirja Martina Kumra, da ga bo »na gobec«. Če njega ne bo, naj bi zagrozil, bo na gobec takrat dežurnega policista Uroša Lipovška. Potem je začel besneti, na pomoč pa sta prišla komandir in njegov pomočnik Hrapot, ki naj bi ga Kamenik tudi lažje poškodoval z udarcem v spodnjo čeljust. Kot je še v obtožnici zapisala tožilka, je Kamenik grozil, da bo ubil prvega policista, ki bo prišel, da ga bo zaklal in da bo pobil vse policiste konjiške policijske postaje. Enemu naj bi tudi grozil, da ve, kje je doma.

Kamenik ves čas trdi, da ničesar, kar mu očitajo, ni storil. Trdi, da gre za konstrukt policije, ki se ga želi znebiti oziroma želi doseči preklic njegovih pogojnih obsodb, v dveh primerih je namreč že bil pravnomočno pogojno obsojen, in sicer prav tako zaradi napada na policista. Kamenik trdi, da je bil na policijski postaji zgolj zato, ker je hotel podati ovadbo. Kot je včeraj pričal Hrapot, ki do 1. novembra po pooblastilu vodi Policijsko postajo Slovenske Konjice, je Kamenik sicer že nekaj mesecev prej prišel na postajo, da bi podal ovadbo: »Najprej dežurnemu in potem celjskim kriminalistom je povedal, da ima težave z mamo (Marijo Kamenik, op. p.). Misli, da ga hoče ubiti.«

Policistom pošiljal poljube

Kamenik trdi, da ga je maja na tla z nežnim prijemom za vrat položil dežurni policist, sam pa ni grozil in nikogar žalil ter da se ni upiral. Da so se ga policisti lotili, bo skušal dokazati tudi z zaslišanjem nekaterih prič, med drugim sodnice Klavdije Prah. Kot je povedal včeraj, je slišal pogovor med Prahovo in sodnico Lidio Kralj: »Bili sta na sprehodu, hodil sem deset metrov za njima. Kraljeva je rekla, da lahko Hrapot Kamenika ubije.« Kameniku se zdi zadeva precej logična: »Pred leti sta me Hrapot in policist Vinter privedla in Hrapot je rekel Vinterju: »Kar poči ga.« Mislil sem, da misli mojega psa, a je mislil mene.« Kamenik predlaga tudi zaslišanje sodnice Ingrid Lešnik, ki naj bi slišala Hrapota, ki se je s policisti pred razpravno dvorano pogovarjal, češ, da če Kamenika v nekem drugem primeru ne bodo obsodili na zaporno kazen, da bodo vložili novo kazensko ovadbo, da bi dosegli preklic pogojne obsodbe.

Hrapot, ki je pričal danes, je vse, kar je Kamenik povedal, zanikal: »Ko sem bral članek v časopisu o njegovem zagovoru, sem mislil, da berem scenarij za film. To je čista bedarija.« Dodal je, da je Kamenik ob prihodu kričal, da ga je vsa postaja slišala, udaril pa ga je potem, ko ga je samo vprašal, kaj se dogaja: »Imel sem malo presekan jezik in vidno podplutbo. Pa še poljube nam je pošiljal. Čudno se je obnašal.« Zakaj samo v tem prostoru, kjer se je vse dogajalo, ni kamer, pa je Hrapot odgovoril: »To ni vprašanje zame. Za to imamo posebno službo. Je pa zelo slabo varovanje, če mene vprašate.«