Dve nesreči, dva mrtva kolesarja, oba povzročitelja pobegnila

Prometni nesreči sta se zgodili sinoči na lokalnih cestah Log pri Brezovici−Bevke in Maribor−Limbuš.

Objavljeno
23. julij 2015 07.42
Posodobljeno
23. julij 2015 07.42
san-cestna nesreca
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Včeraj ob 21.15 se je na lokalni cesti Log pri Brezovici−Bevke, zunaj naselja Bevke zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 51-letni kolesar, povzročitelj pa je zapustil poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in odpeljal, so sporočili z Generalne policijske uprave.

26- in 51-letna kolesarja sta kolesarila od Loga proti Bevkam. Približno sto metrov pred Bevkami je nasproti kolesarjem pravilno pripeljal 48-letni traktorist, katerega je v tem trenutku nepravilno pričel prehitevati neznani voznik neznanega temno rdečega osebnega avtomobila neznanih registrskih oznak. Takrat se je prvi kolesar odmaknil desno, drugi 51-letni kolesar pa se odmikal levo in padel med traktor in balirko, pri tem pa se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

V zvezi s prometno nesrečo policisti iščejo voznika in osebni avtomobil temno rdeče barve, neznanih registrskih oznak, verjetno znamke citroën saxo, citroën AX, renault clio ali fiat punto. Voznika pozivajo, da se javi na najbližji policijski enoti. Vse, ki lahko pripomorejo k izsleditvi voznika ali vozila pa prosijo, da pokličejo številko 113 ali 080 1200.

Povzročitelj nesreče v Mariboru alkoholiziran

Na regionalni cesti Maribor−Limbuš, malo naprej od križišča za Marles proti Limbušu, se je v sredo pozno zvečer zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je ponoči v bolnišnici umrla 73-letna kolesarka. Poleg nje je bil v nesreči udeležen še voznik kombiniranega vozila, ki je s kraja nesreče pobegnil, a so ga policisti že izsledili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, prve ugotovitve kažejo, da je bil 42-letni voznik iz okolice Maribora močno pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 1,14 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, je še zapisano na spletni strani Slovenske tiskovne agencije.