Konec tedna na Celjskem poln nesreč in drznih tatvin

Minuli konec tedna so na Celjskem vozniki spet počeli nevarne vragolije, policisti pa so ponovno našteli kup drznih tatvin.

Objavljeno
26. november 2012 10.33
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje

Celje - V nedeljo zjutraj so poklicne gasilce poklicali na Teharje, kjer je osebni avtomobil zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Voznika ni bilo nikjer, gasilci pa so avtomobil dvignili in ga postavili ob rob ceste.

V nedeljo malo pred poldnevom so poklicne gasilce poklicali Tevče pri Laškem. Tam je voznik traktorja s prikolico zapeljal z ozke gozdne ceste. Traktor in prikolica sta se večkrat prevrnila po strmini pod cesto in se zagozdila med drevje. Hudo ranjenega traktorista, sicer domačina, so reševalci prepeljali v celjsko bolnišnico.

Že dan prej, v soboto, je na regionalni cesti med Trbovljami in Preboldom v bližini naselja Marija reka 25-letni voznik motornega kolesa padel in se pri tem hudo poškodoval. Odpeljali so ga v celjsko bolnišnico. Na avtocestnem odseku med Tepanjami in Celjem pa je pred izvozom za Dramlje v soboto popoldan 41-letni voznik osebnega avtomobila trčil v odbojno ograjo. V nesreči je bilo hudo ranjen.

Tatovi pa so se dela lotili že v petek. V Rogaški Slatini je neznanec na Zdraviliškem trgu ob prvem mraku dohitel starejšo Avstrijko, jo objel in ji z rame iztrgal torbico. Preden je pobegnil, jo je odrinil, da je padla in se laže poškodovala. Odnesel ji je okoli tisoč evrov gotovine.

Približno ob istem času sta v Celju na Dečkovi cesti neznanca ogovorila občanko, ki je sedela v parkiranem vozilu. Eden je z njo klepetal, da jo je zamotil, drugi pa je medtem odprl vrata na strani za sopotnika in s sedeža ukradel vozničino torbico.

Na podoben način je bila izvršena še tatvina na parkirišču ob Mariborski cesti v Celju. Neka občanka je v prtljažnik vozila odložila nakupljena živila in torbico. V tistem ji je neznan moški začel razlagati, da ji je nekdo poškodoval avtomobil in ko je stopila okoli avtomobila, je drugi nepridiprav iz prtljažnika izmaknil torbico.

V soboto so se podobne tatvine nadaljevale. Na avtocestnem počivališču v Tepanjah sta malo pred šesto uro zjutraj neznanca prišla do avtomobila, v katerem sta spala tuja državljana. Eden ju je zvabil iz vozila, drugi pa je z zadnjega sedeža medtem sunil moško in žensko torbico.