Konec tedna na Dolenjskem štiri ovadbe zaradi nasilja v družini

Nad partnerkami so se izživljali 60-letnik iz Dolenjskih Toplic, 33-letnik iz Metlike ter 49-letnika iz Krškega in Sevnice.

Objavljeno
19. avgust 2013 14.52
rsi*nasilje MNENJA/SOBOTNA
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - V petek je v Dolenjskih Toplicah 60-letnik izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo, nanjo vpil in jo tako močno udaril, da je padla. Moški je sicer že več let izvajal nasilje nad partnerko in ji grozil, da jo bo ubil, večkrat jo je že poškodoval, vendar ta zaradi strahu pred njim v preteklosti ni poiskala pomoči. Policisti so nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi, ovadili pa ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Dan pozneje so zaradi nasilja v družini posredovali tudi krški policisti, ko so prejeli obvestilo, da se 49-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, znaša nad partnerko, jo žali, vleče za lase, davi in brca. Tudi 49-letnik, sicer stari znanec policije, je že dalj časa grdo ravnal s partnerko, jo že večkrat pretepel, pregnal iz hiše, žalil, preprečeval, da bi poiskala pomoč in ji grozil. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvi in o tem obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Tudi njega bodo policisti zaradi nasilja v družini ovadili na pristojno tožilstvo.

Prepoved približevanja si je v nedeljo prislužil še 49-letnik iz Sevnice, ki je že dalj časa izvajal psihično in ekonomsko nasilje nad žrtvijo. Pogosto jo je poniževal, spravljal v podrejeni položaj, ji omejeval svobodo in ji grozil, da jo bo ubil. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Metliški policisti so v nedeljo zvečer odvzeli prostost tudi 33-letniku, ki je v prisotnosti otroka izvajal nasilje nad partnerko, jo davil in ji grozil, da jo bo ubil. Nasilneža so odpeljali v prostore za pridržanje, izrekli pa mu bodo ukrep prepovedi približevanja žrtvi in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.