Konopljo gojil kar v spalnici

Na Dobu pri Domžalah si je 20-letnik uredil pravo malo vzgajališče za hidroponično gojenje prepovedane droge.

Objavljeno
19. februar 2016 14.23
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Domžale – Domžalski policisti so z zbranimi obvestili prišli do podatkov o preprodaji prepovedane droge konoplje. Na podlagi vseh zbranih obvestil so pridobili odredbo pristojnega sodišča za hišno preiskavo v okolici Domžal [Dob pri Domžalah] in zgroženo ugotovili, da je 20-letnik marihuano gojil kar v spalnici.

Mladenič si je v prostoru za nočni počitek uredil pravo malo vzgajališče za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje, zasegli pa so mu še okoli 500 gramov že pripravljene marihuane za uporabo.

Policisti so med drugim zasegli še več predmetov, namenjenih za gojenje te opojne rastline: luči, ventilatorje, gnojila in za povrh še »plastični boksar«.

Zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami bodo možje v modrem zoper 20-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na ljubljanski policijski upravi nam niso hoteli razkriti, ali so policisti fanta izsledili pri prodaji ali morda zato, ker se je po nočnih vonjavah vršičkov rastlin neobičajno vedel. »Gre za operativno zadevo, zato vam tega podatka ne moremo razkriti,« je povedala njihova tiskovna predstavnica Maja Ciperle Adlešič.