Kopiščarjeva pot ponovno odprta

Podor v bližini Prednjega Prisojnikovega okna se je umiril, zato je priljubljena Kopiščarjeva pot na Prisojnik ponovno odprta.

Objavljeno
12. avgust 2014 17.23
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Kranjska Gora − Po tem, ko so prejšnji teden zaradi aktivnega podora pod Prednjim Prisojnikovim oknom zaprli priljubljeno Kopiščarjevo plezalno pot na Prisojnik, je pot ponovno odprta. »Skrbnik Kopiščarjeve poti na Prisojnik nam je poslal obvestilo, da je ponovno odprta. Komisija, sestavljena iz markacistov in gorskih reševalcev, je v zadnjih dneh pot pregledala in ugotovila, da se je podor umiril in da je prehod skozi Prednje okno varen,« je zapisano na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Na zvezi ugotavljajo, da je šlo očitno le za manjši podor oziroma usad kamenja iz stene v bližini Prednjega okna. Prav tako so preverili stanje varoval od jeklenic, klinov do skob, ki so ostali v bližini skalnega usada. »Ob pregledu celotne poti so tako ugotovili le, da bodo v bližnji prihodnosti potrebna manjša vzdrževalna dela, kot sta obnova markacij ter zamenjava manjšega števila varoval,« so še zapisali.