Kradejo železne pokrove jaškov

Kraja železnih pokrovov jaškov s cest in pločnikov je nevarna, saj odprt jašek predstavlja veliko nevarnost za pešce in vozila.

Objavljeno
29. julij 2014 12.01
Posodobljeno
29. julij 2014 18.00
dja/kanalizacija
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
Novo mesto - Z dvorišča podjetja v Novem mestu je neznanec ukradel štiri pokrove odtočnih jaškov in povzročil za okoli 400 evrov škode. Čeprav kraja pokrova ne povzroči velike gmotne škode, pa odprti jašek predstavlja veliko nevarnost, opozarjajo na novomeški policijski upravi, kjer v zadnjih mesecih opažajo povečano število kraj železnih pokrovov jaškov s cest in pločnikov.

»V zadnjem mesecu so policisti na območju policijske postaje Brežice že zasegli večje število pokrovov jaškov za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj tatvin,« so sporočil iz policijske uprave Novo mesto.

Ob tem pozivajo občane, ki opazijo sumljive osebe, ki bi lahko izvšrevale tatvine pokrovov jaškov ali drugih predmetov, da o tem takoj obvestijo policiste na številko 113. Policiste naj obvestijo tudi v primeru, ko opazijo, da na jašku na cesti ali pločniku ni pokrova ali rešetke.

»O tem bomo takoj obvestili pristojne službe, ki bodo v najkrajšem času nevarno območje ustrezno zavarovale in označile in nadomestile manjkajoče pokrove. Odprti jaški namreč predstavljajo veliko nevarnost za motorna vozila, pa tudi za kolesarje, motoriste in pešce. Posledice oziroma poškodbe so ob padcu v jaške, globoke po več metrov, lahko tudi usodne,« opozarjajo na policiji.