Kresnice pri Litiji: neznanec ubil poštno uslužbenko

Neznanec z brki, zamaskiran s kapo, je okrog 14.30 večkrat zabodel poštno uslužbenko. Policija ga še išče.

Objavljeno
21. junij 2011 16.46
Posodobljeno
21. junij 2011 16.46
B. R., Litija, Ba. P., Delo.si
B. R., Litija, Ba. P., Delo.si
Kresnice - Doslej še neznani morilec je vstopil v prostore pošte in med domačini priljubljeno poštno uslužbenko usmrtil. Kot je slišati, je bila večkrat zabodena, v prostoru pa je bilo vse polno krvi.

Po neuradnih informacijah stekleni pult, ki deli obiskovalce od poštnih uslužbencev na drugi strani, ni bil poškodovan.

Kakor nam je uspelo zvedeti, je domnevnega morilca videla domačinka, ki se je mimo pošte peljala domov. Njeno pozornost je vzbudil moški s povešenimi brki, visok manj kot 170 centimetrov, ki je bil oblečen v temna oblačila kakor sredi zime, roke je imel v žepu in počasi hodil. Na glavi je imel čepico brez ščitka, potegnjeno do oči, dolge rokave, dolge hlače z belimi stranskimi črtami, obut pa je bil v temne superge.

Koračil je mimo edinega stanovanjskega bloka v Kresnicah in malo naprej domnevno dobil »namig ali pozdrav« iz belega golfa, serije 5 z zatemnjenimi stekli, parkiranega ob cesti. Neuradno smo tudi izvedeli, da naj bi ropar odnesel obrih 300 evrov...

Pošta je opremljena z alarmom, ne pa tudi z videonadzorom

Ogorčeni Kresničani ne morejo razumeti, da Pošti Slovenije po vseh ropih, ki so se v zadnjih letih zgodili tu, ni uspelo kupiti nadzorne kamere, s pomočjo katere bi prepoznali storilca. Pošta v Kresnicah je sicer opremljena z alarmno napravo, ne pa tudi z videonadzorom, kar bi policistom zagotovo olajšalo delo pri identifikaciji morilca.

Na vprašanje, zakaj kresniška pošta ni bolje varovana, so novinarju Dela ob zadnjem ropu sredi januarja 2009 povedali, da so sicer vse večje pošte po državi že opremljene s kamerami in »da o takem tehničnem varovanju manjših pošt, med katere spada tudi kresniška, zdaj že resno razmišljajo«.

Policisti storilca še iščejo

Trenutno poteka intenzivno zbiranje obvestil in postopki za razjasnitev okoliščin dejanja. Policisti v ožji in širši okolici izvajajo prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje storilcev. Iščejo osebni avtomobil znamke volkswagen golf, bele barve, serije 5. Vozilo ima zatemnjena stekla, piše STA.

Vse, ki bi kar koli vedeli o dogodku oziroma o iskanem osebnem avtomobilu (fotografija avtomobila, ki so jo posnele nadzorne kamere, je objavljena zgoraj), policija prosi, da o tem obvestijo policijo na eno izmed številk policije ali pokličejo na številko 113.

»Zgroženi nad današnjim zločinskim ropom«

Po tragičnem dogodku so se odzvali na Pošti Slovenije, kjer so potrdili, da je v Kresnicah umrla njihova uslužbenka, kar globoko obžalujejo.

Z Občinskega odbora SLS Litija pa so sporočili, da so »zgroženi nad današnjim zločinskim ropom, ki se je zgodil na pošti v Kresnicah«. Od pristojnih državnih organov zahtevajo, »da čim prej najdejo storilce okrutnega zločina in jih najostreje kaznujejo. Ukrepanje je nujno, saj se ropi na tej pošti vrstijo en za drugim«.

Na Občinskem odboru SLS Litija hkrati od Pošte Slovenije zahtevajo, da ustrezno varnostno zavaruje svojo enoto v Kresnicah, »da bo kot taka varna za zaposlene in njene uporabnike«.