Kriminalisti na koprski univerzi?

Kriminalisti naj bi na Univerzi na Primorskem opravljali hišne preiskave. Na Univerzi pravijo, da o tem niso seznanjeni.

Objavljeno
18. julij 2014 12.25
jer/Dusan Marusic
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika

Koper - Kriminalisti koprske policijske uprave opravljajo hišne preiskave, ker iščejo dokaze o kaznivem dejanju zlorabe položaja po 257. členu kazenskega zakonika.

Ob tem preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 235. členu kazenskega zakonika.

»Kaznivih dejanj je osumljena odgovorna oseba javne ustanove s sedežem v Kopru,« so sporočili iz koprske policijske uprave. Koprski kriminalisti naj bi zasegli obsežno dokumentacijo, medtem ko nobena oseba ni pridržana.

Po poročanju medijskega portala MMC kriminalisti opravljajo hišno preiskavo zaradi suma zlorabe položaja, ki naj bi jo zagrešil rektor univerze Dragan Marušič. Na rektorja sicer že dalj časa letijo očitki o sumih številnih nepravilnosti, ki so bile opisane tudi v precej dolgem anonimnem pismu, od spornega praznovanja rojstnega dneva na račun univerzitetnih sredstev do nepotizma pri kadrovanju.

Tiskovna predstavnica Univerze na Primorskem Mirella Baruca je za Delo povedala: »O ničemer nisem seznanjena, če bi se karkoli zgodilo, bomo o tem obvestili javnost.«