Kriminalisti ovadili direktorja javnega zavoda v Pomurju

Direktor zavoda naj bi z neupravičenim izplačevanjem nadurnega dela zaposlenim zavod oškodoval za 308.186 evrov.

Objavljeno
14. maj 2012 13.57
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Murska Sobota - Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so zaradi storite kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete kazensko ovadili tri osumljence iz javnega zavoda na območju Pomurja, med njimi tudi direktorja zavoda. Direktor zavoda naj bi z neupravičenim izplačevanjem nadurnega dela zaposlenim javni zavod oškodoval za 308.186 evrov.

Ovadeni direktor naj bi več zaposlenim javnega zavoda neupravičeno izplačeval nadurno delo in delo po podjemnih pogodbah, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poneverbe so kazensko ovadili tudi javno uslužbenko zavoda, ki denar od opravljenih in zaračunanih storitev ni predala v računovodstvo zavoda, ampak ga je predajala tretjemu osumljencu, izdane račune pa je uničila.

Tudi tretji ovadeni je zaposlen na tem zavodu in je kazensko ovaden zaradi napeljevanja javne uslužbenke k storitvi kaznivega dejanja poneverbe, saj ji je naročil, da mora denar od določenih opravljenih storitev predajati osebno njemu.