Kriminalisti pod lupo vzeli avtošole

Kandidati so pridobili potrdila o opravljenem vozniškem izpitu ali programih varne vožnje, ne da bi programe opravili.

Objavljeno
11. november 2013 16.06
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave vodi in koordinira dalj časa trajajočo in obsežno kriminalistično preiskavo sumov kaznivih dejanj pri javno pooblaščenih organizacijah, ki po državi izvajajo programe avtošol in dodatne programe varne vožnje za brisanje kazenskih točk za voznike povratnike ter mlade voznike.

V preiskavi so kriminalisti naleteli na več primerov, v katerih so kandidati pridobili potrdila o opravljenem vozniškem izpitu ali o opravljenem programu varne vožnje za brisanje kazenskih točk, za podaljšanje vozniških dovoljenj ali o programu za voznike povratnike, ne da bi program opravljali, ali pa so programe opravljali le delno, kar je seveda v nasprotju s predpisi.

Rezultate kriminalistične preiskave in predloge ukrepov za odpravo očitnih sistemskih napak na tem področju bodo jutri predstavili vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto Dušan Florjančič, Bojan Žlender, v. d. generalnega direktorja Direktorata za promet na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, in Igor Velov, v. d. direktorja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa.