Kriminalisti preiskovali Unior?

Hišna preiskava je najverjetneje povezana s primerom Vodušek.

Objavljeno
14. avgust 2012 14.53
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Celjski kriminalisti so dopoldne na območju Zreč zaradi suma kaznivega dejanja izsiljevanja opravili hišno preiskavo. Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je za STA povedala, da pri tem nikomur niso odvzeli prostosti. Po neuradnih informacijah naj bi celjski kriminalisti preiskavo opravili v Uniorju.

Kje je potekala hišna preiskava, na policiji namreč niso pojasnili. Ni pa potekala na domu predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca.

Hišna preiskava je najverjetneje povezana s primerom Vodušek. Lastnik Info TV Vladimir Vodušek in velenjski poslovnež Stanislav Gaberc sta namreč osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od predsednika uprave Uniorja Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška naj bi Vodušek zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360.000 evrov.

Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.