Kriminalisti preiskujejo Helios

Policijske preiskave potekajo na lokacijah Heliosa na Količevem, Belinke v Črnučah in Kemostika v Kamniku.

Objavljeno
20. julij 2017 12.58
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Domžale − Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana danes na območju Domžal opravljajo več hišnih preiskav, povezanih s Heliosom. Iz policije so sporočili, da kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljane danes od šeste ure zjutraj v Ljubljani in okolici, na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravljajo hišne preiskave stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na devetih lokacijah.

Policija zbira obvestila in dokaze za utemeljitev sumov storitve kaznivega dejanja zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. »Predkazenski postopek poteka na podlagi več prejetih prijav iz katerih izhaja sum domnevnih nepravilnosti pri postopku prodaje družbe iz okolice Domžal. Pridržan ni nihče,« so še sporočili iz policije.

»V Heliosu danes potekajo policijske preiskave na lokacijah Heliosa na Količevem, Belinke v Črnučah in Kemostika v Kamniku. Policijske preiskave so še vedno del predkazenskega postopka v zvezi s prevzemom Heliosa s strani Ringa leta 2014, ki poteka že več let,« so potrdili v Heliosu.

Tako kot doslej, ko so predložil že več sto strani dokumentov, tudi danes zagotavljajo, da v celoti sodelujejo z preiskovalnimi organi in jim zagotavljajo vse zahtevane podatke in informacije. »V družbi Helios si želimo, da se preiskava čim prej uspešno zaključi,« so dodali.

Portal Siol.net je že januarja poročal, da prodajo Heliosa iz leta 2014, ko je skupina končala v rokah avstrijskega holdinga Ring International, preiskuje slovenska policija. Med osumljenimi so bili menda nekdanji člani uprave Heliosa, med drugim dolgoletni prvi mož Uroš Slavinec in njegov naslednik Aleš Klavžar.

Kot so takrat za Delo zagotovili nekateri nekdanji lastniki Heliosa, je policija dokumentacijo o prevzemu družbe od njih zahtevala in tudi dobila že v začetku decembra lani.

Po informacijah Siol.net so policisti danes obiskali tudi Slavinca in Klavžarja.