Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

Na glavni cesti II. reda Kobarid-Robič je v prometni nesreči umrla 66-letna voznica kolesa z motorjem.

Objavljeno
25. januar 2015 09.29
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - V soboto ob 18. uri se je na glavni cesti II. reda Kobarid-Robič, izven naselja Kobarid, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 66-letna voznica kolesa z motorjem, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznica kolesa z motorjem je na ravnem delu vozišča iz smeri Kobarida proti Robiču vozila po nasprotnem smernem vozišču. V tem trenutku je nasproti pravilno po svojem desnem smernem vozišču pripeljal 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v prednji del kolesa z motorjem. Voznica kolesa z motorjem je v nesreči utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali dve prometni nesreči s smrtnim izidom, pet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 74 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 55-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, eni osebi pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 27 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj listin, tri povzročitve telesne poškodbe, dve grožnji in po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop, drzna tatvina in nasilje v družini.