Lažni gasilec kradel stanovalcem

Policisti so zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin in tatvin ovadili 32-letnika iz okolice Kopra.

Objavljeno
16. januar 2013 09.11
Posodobljeno
16. januar 2013 09.11
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - Policisti so ta mesec v Kopru obravnavali že tri drzne tatvine. Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih opisih storilca so ugotovili, da gre za 32-letnika, doma iz okolice Kopra.

V dveh primerih je osumljeni pozvonil na vrata stanovanj oškodovancev in se v enem primeru predstavil kot gasilec, s pretvezo, da mora pregledati plinsko napeljavo, v drugem primeru pa, da opravlja preglede instalacij plinskih jeklenk.

Oškodovanca sta ga v dobri veri spustila v stanovanje, 32-letnik pa je zlorabil njuno prepričanje in med pregledom plinske inštalacije izkoristil njuno nepazljivost ter pregledal tudi ostale dele stanovanja, da bi našel kaj denarja in drugih vrednejših predmetov. V enem primeru je ukradel žensko torbico, v drugem pa denarnico.

V tretje je moški štopal in ženski, ki mu je ponudila prevoz, z zadnjega sedeža ukradel torbico.

Policisti so ugotovili še, da je 32-letnik decembra iz ene od koprskih srednjih šol ukradel torbo, v kateri so bili denarnica, sončna očala in mobilni telefon.

Zoper njega so podali tri kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin in kaznivega dejanja tatvine. V nedeljo so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor.