Litijan kradel kot sraka in zakuril kozolec

21-letnik iz okolice Litije je poleg goriva iz rezervoarjev delovnih strojev kradel tudi dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje.

Objavljeno
08. december 2016 19.03
cmaj*Zerjavka
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Šentjernej, Litija - Šentjernejski policisti so v Šmaljčji vasi zalotili fanta, ki je prerezal žičnato ograjo in na dvorišču tamkajšnjega podjetja iz rezervoarja kmetijskega traktorja kradel gorivo. Tatiču so odvzeli prostost, pri nadaljni policijski preiskavi pa so ugotovili, da je 21-letnik iz okolice Litije utemeljeno osumljen vsaj desetih kraj in požigov, med drugim je podkuril tudi kozolec v občini Šentjernej.

Vsa kazniva dejanja so se zgodila v zadnjem mesecu dni, pri čemer je prejšnji mesec v občini petelinov najbolj odmeval podtaknjen požar kozolca. Takrat je gasilcem Stara vas Loka, Šentjernej, Orehovica, Maharovec in Groblje uspelo goreči kozolec velikosti 8 x 4 metre sicer pogasiti, a so ga ognjeni zublji pred tem skoraj povsem uničili. Zgorelo je tudi 50 velikih bal sena in slame. Piroman je lastniku povzročil za najmanj 12.000 evrov škode.

Dolgoprstni litijski občan je poleg goriva iz rezervoarjev delovnih strojev in kmetijskih traktorjev v tem delu Dolenjske kradel tudi dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje. Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so možje v modrem pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Našli in zasegli so več akumulatorjev, dele kmetijskih traktorjev, posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo in tudi vlomilsko orodje. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je kaznivih dejanj osumljen 21-letni Matic Z. iz Preženjskih njiv iz Krajevne skupnosti Dole pri Litiji.