Litovec preprodajal heroin

Koprski kriminalisti so 32-letniku, ki je v Sloveniji bival nezakonito, zasegli okrog 40 gramov heroina.

Objavljeno
25. april 2013 12.50
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Koper - V začetku aprila je policist PP Izola v Izoli zaustavil osebni avtomobil, v katerem je bil 32-letni državljan Litve, ki je med ustavljanjem pod sedež poskušal skriti večji zavitek, ko se je avto ustavil, pa je peš pobegnil.

Policisti se je pognal za njim in ga prijel. Postopek so nato prevzeli koprski kriminalisti, ki so v vrečki, ki jo je 32-letnik skril v avtomobilu, našli slabih 40 gramov heroina. Drogo so zasegli, pri Litovcu pa so našli še večjo vsoto denarja, za katerega so posumili, da je bil pridobljen s preprodajo droge.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog so moškemu odvzeli prostost in pri njem opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli še 3,13 grama heroina.

Policisti so ugotovili, da je bil moški pred leti že pravnomočno obsojen zaradi storitve premoženjskih kaznivih dejanj. Takrat mu je bil izrečen ukrep izgona iz Republike Slovenije, tako da je tu prebival nezakonito.

Zaradi utemeljenega suma, da se preživlja izključno s preprodajo heroina, so koprski kriminalisti Litovca s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.