Ljubosumna ljubica mora za pet let in pol v zapor

Megy Jerebic je julija lani ponoči prišla v spalnico partnerke svojega ljubimca in jo s težkim kladivom tolkla po glavi.

Objavljeno
11. april 2013 18.36
Sojenje Megy Jerebic
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota

Murska Sobota – Ker po vrsti pričanj in izvedenskih mnenj po njeni oceni ni več ostalo dvomov o krivdi še ne devetnajstletne Megy Jerebic, jo je soboška okrožna sodnica Natalija Pavlič - Goldinskij danes zaradi poskusa uboja in povzročitve lahke telesne poškodbe obsodila na pet let in pol enotne zaporne kazni.

Že večkrat smo poročali, da se je takrat komaj polnoletna Megy Jerebic julija lani s kolesom proti jutru pripeljala v Melince, vstopila v domačo hišo svojega ljubimca Florijana Felicijana in v spalnici s težkim kladivom, ki ga je prinesla s sabo, napadla Felicijanovo partnerko Matejo Gomboc.

Najhujše ji je preprečila Florijanova mati Marija Felicijan, ki jo je hrup zbudil. Čeprav je tudi ona dobila nekaj udarcev s kladivom, je najstnico pregnala, vendar se je menda Megy, medtem ko se je Felicijanova šla v pritličje v kuhinjo umit, še enkrat vrnila in še enkrat napadla Gombočevo.

Marija Felicijan jo je domnevno še enkrat pregnala in tako snaho rešila pred še hujšimi poškodbami ali celo smrtjo. Mateja Gomboc je dobila enajst močnih udarcev s kladivom po glavi, od tega so bili štirje tako močni, da so počile lobanjske kosti.

Takšno zgodbo o krvavem dogajanju je na podlagi zbranih dokazov in izvedenskih mnenj danes v sklepnem govoru predstavil okrožni državni tožilec Branko Murmayer in za Megy Jerebic zaradi poskusa uboja Mateje Gomboc in lahke telesne poškodbe Marije Felicijan predlagal enotno kazen pet let zapora.

Sodnica Natalija Pavlič - Goldinskij je pri sodbi v celoti upoštevala očitke iz obtožnice in se ni ozirala na poskuse Megyjinega zagovornika Jožeta Šafariča, ki je trdil, da naklep ni dokazan in da ni povsem jasno niti to, ali se je obtoženka po prvem poskusu res še enkrat vrnila v spalnico Mateje Gomboc, da bi jo še enkrat napadla.

O dveh napadih je namreč govorila samo Marija Felicijan, medtem ko se Mateja Gomboc ne spomni, da bi jo obtožena napadla dvakrat. Šafarič je v svojem sklepnem govoru namigoval tudi na to, da naj bi velik del krivde za krvavi napad nosil Florijan Felicijan, ki je menda zaljubljeno najstnico s svojim govorjenjem o tem, da bi se nekako morala rešiti Mateje, če bi hotela zaživeti skupaj, pravzaprav napeljal k takšnemu dejanju.

Morda niti vhodna vrata v hišo Felicijanovih tiste noči niso bila odklenjena po naključju, je bilo mogoče razumeti Megyjinega zagovornika.

Toda po sodničinem prepričanju napeljevanja ni bilo. »Florijan Felicijan je morda samo nakazal možnost, pri tem pa se je pozneje morda oblikoval motiv za to dejanje pri Megy.

Toda motive lahko vsi najdemo povsod – pomembno pa je, kaj s tem motivom storimo,« je dejala v obrazložitvi sodbe in zatrdila, da ni dvoma, da je obtoženka dejanje storila naklepno, saj se je nanj dobro pripravila, se oblekla v povsem črno in s sabo prinesla kladivo, za katerega je vsakomur jasno, da je z njim mogoče tudi ubijati.

Kot zelo pomembno oteževalno okoliščino pa je navedla otroka, sina Mateje Gomboc, ki je med napadom ležal ob krvaveči materi in kričal od groze, Megy Jerebic pa je kljub temu tolkla po njej. Tudi obžalovanje obtoženke, ki se je po sklepnih govorih tožilstva in obrambe zjokala pred sodnico in dejala, da si zasluži kazen, vendar ne takšno, da ne bi mogla živeti naprej, ni v ničemer omajalo sodnice.